Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald den 3. maj 2023
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
Den 3. maj 2023 afholdes ordinær generalforsamling i Favrskov Affald A/S med følgende dagsorden:
Favrskov Affald A/S er 100 % ejet af Favrskov Forsyning A/S og derfor afholdes generalforsamlingen med deltagelse af bestyrelsen for Favrskov Forsyning A/S, bestyrelsen for Favrskov Affald A/S, direktør for selskaberne samt den øvrige ledelse.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S – Generalforsamling, 3. maj 2023:
Fraværende: Claus Halvorsen
Godkendt. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovlig indkaldt i henhold til vedtægterne.
.
Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S den 3. maj 2023
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
Favrskov Affald håndterer dagrenovation og afhentning af genbrugsmaterialer hos ca. 20.600 husstande. Herudover driver Favrskov Affald de fire genbrugspladser i Hadsten, Hinnerup, Hammel og Hvorslev med adgang for såvel private som erhverv.
I 2022 besøgte 371.613 kunder vores fire genbrugspladser, hvilket er en stigning fra 2021 på ca. 2 %.
Kunderne afleverede i 2022 i alt 32.671 tons på genbrugspladserne, hvilket er en stigning fra 2021 på ca. 9,5 %. Af de 32.671 tons blev de 27.998 tons afsat til genanvendelse. Dette giver en genanvendelsesprocent i 2022 på ca. 86 % for genbrugspladserne. Dette er en stigning i forhold til 2021, hvor genanvendelsen for genbrugspladserne var på ca. 69 %. Forklaringen på stigningen i genanvendelsesprocenten findes primært i, at ren jord indregnes som en genanvendelig fraktion fra 2022. Desuden er mængden af ”rest efter sortering” samt asbest og eternit faldet yderligere i 2021. Faldet kan ses som en konsekvens af den løbende indsats med sorteringsvejledninger og information på genbrugspladserne.
Det skal bemærkes, at mængderne af genanvendeligt affald er baseret på de mængder, som afsættes fra Favrskov Affald til første afsætningsled. Der er ikke korrigeret for evt. tab senere i processen med oparbejdning til genanvendelse.
Samlet set svarer de indsamlede og afleverede mængder fra dagrenovation, genbrugsbeholder (inkl. kuber) samt genbrugspladser til, at hver indbygger i Favrskov Kommunen afleverede ca. 909 kg. affald i 2022 mod ca. 841 kg. i 2021.
Herudover hentende kunderne ca. 177 ton til direkte genbrug fra vores GI’ og TA’-områder i Hadsten og Hammel. Desuden afhenter frivillige foreninger genbrugseffekter fra vores genbrugspladser i Hadsten, Hammel og Hinnerup. Disse mængder er der endnu ikke foretaget målinger af. Som et forsøg indsamlede og recirkulerede vi i 2022 2.000 paller til direkte genbrug på vores genbrugspladser, hvilket svarer til 30,5 tons paller, både engangs- og europaller.
Udviklingen i aktiviteter for 2022
Ny bestyrelse
2022 markerede det første år i en ny bestyrelsesperiode. Bestyrelserne har i 2022 gennemgået et fælles introduktionsprogram med fokus på at klæde den nye bestyrelse godt på i deres nye rolle som bestyrelsesmedlem, og dermed skabe de bedste forudsætninger for, at de kan udføre bestyrelsesarbejdet – uanset om man er ny eller erfaren bestyrelsesmedlem.
Introduktionsprogrammet havde fokus på at give bestyrelsesmedlemmerne viden om Favrskov Forsyning og dennes ejerskabsformer samt virksomhedens strategiske ambitioner. Derudover havde programmet fokus på at give indsigt i rammer og vilkår for bestyrelsesarbejdet, og hvordan bestyrelsesmedlemmerne kan udfolde sit engagement og kompetencer. De blev præsenteret for forskellige temaer
Bestyrelsen har i 1. kvartal 2022 deltaget i en samlet bestyrelsesuddannelse, der har været med til at give bestyrelsen de fornødne kompetencer i forhold til bestyrelsesarbejdet. I 2023 vil bestyrelsen udføre en evaluering af bestyrelsesarbejdet gennem det første års arbejde.
Strategi 2024
Favrskov Forsyning har med strategi 2024 en ambition om at blive en bæredygtig forsyning. For Favrskov Forsyning betyder en bæredygtig forsyning, at vi arbejder med fokus på miljømæssig-, økonomisk- og social bæredygtighed og ansvarlighed, med ønske om at bidrage til FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.
Favrskov Forsyning vil med sin strategi bidrage til at opfylde ejerstrategiens mål med at sikre en bæredygtig håndtering af spildevand og affald i Favrskov Kommune, der tager hensyn til nuværende og fremtidige generationer, og har fokus på miljø, sundhed og økonomisk ansvarlighed.
Som en del af vores strategi for 2024 har Favrskov Forsyning fastlagt et mål om at blive et bæredygtigt forsyningsselskab. Herunder et mål om at blive CO2 neutrale i 2040, og at bidrage aktivt til udvalgte verdensmål. Vi skal leve op til vores ambition, og vi skal selv ”walk the talk”.
Derfor har vi i 2022 arbejdet videre med vores bæredygtighedspolitik, der skal bidrage med følgende:
At blive en bæredygtig forsyning er ikke kun et valg om grønne investeringer og indkøb, men i høj grad også et valg om en bæredygtig organisation med fokus på en bæredygtig adfærd. Vi har derfor i 2022 arbejdet videre med den interne proces, som vi startede i 2021, for at fokusere og snakke om bæredygtighed i hverdagen og i ens daglige arbejde.
For at nå vores målsætning om reducering af CO2-udledning, er første skridt at få et overblik over, hvor vores udledning rent faktisk kommer fra. Det er her, at klimaregnskabet bliver et vigtigt redskab, da det viser, hvor vores udledninger er størst og hvor vi skal sætte ind, for at gøre den største forskel. Regnskabet er lavet efter metoden Greenhouse Gas Protocol, hvor baseline året er 2020.
Klimaregnskabet viser, at Favrskov Forsyning i 2020 og 2021 udledte ca. 9.000 tons CO2. Langt den største del af vores CO2-udledning kommer fra anlægsprojekter på ca. 70 %. Anlægsprojekter er det arbejde, vi udfører, når vi laver byggemodninger, separerer kloaksystemet, renoverer brønde og kloakker samt anlægger ny genbrugsplads. Derudover udledes der også en større del CO2 ved transport; skraldebiler, transport af affald og servicebiler i spildevand, hvilke udgør ca. 20 %. Energi og processer i vores anlæg udgør ca. 10 %.
Foruden bæredygtighedspolitikken er der i 2022 arbejdet med en lang række strategiske indsatser, som fortsætter i 2023:
Struktur for genbrugspladser
Favrskov Byråd besluttede den 29. november 2022, at den fremtidige struktur for genbrugspladser i Favrskov Kommune skal baseres på 3 genbrugspladser. De 3 genbrugspladser i Favrskov Kommune vil derfor være: 1 fælles i øst mellem Hadsten og Hinnerup, 1 i sydvest ved Hammel, og 1 i nordvest ved Hvorslev.
Der skal i løbet af 2023 således udarbejdes et forslag til Byrådets behandling vedrørende placering af en ny fælles genbrugsplads mellem Hadsten og Hinnerup inklusive de økonomiske konsekvenser af den foreslåede placering. Dette arbejde indebærer, at der skal udarbejdes en lokalplan samt miljøundersøgelse i forhold til grundvand, støj, spildevand og lys. Dette sker i tæt samarbejde med Favrskov Kommunes plan, byg og miljøafdeling.
I 2023 vil projekteringen af Hvorslev genbrugsplads fortsætte, og forventningen er, at denne genbrugsplads vil blive moderniseret i 2024.
I efteråret 2022 blev der udført en ny tilfredshedsundersøgelse på den nye genbrugsplads i Hammel. Pladsen stod færdig i sommeren 2021. Den nye undersøgelse viser, at borgerne er meget tilfredse med indretningen af den nye genbrugsplads. Særligt er borgerne glade for den længere åbningstid og den større overskuelighed på pladsen. GI’ og TA’ er ligeledes populær blandt borgerne, og efterspørges på de øvrige genbrugspladser i kommunen.
Takstpolitik og ændring af ordninger
Byrådet vedtog i efteråret 2022 en ny takstpolitik. Formålet med takstpolitikken er at fastlægge, hvilke ydelser der skal tilbydes kunderne, og hvordan taksterne for de enkelte ydelser skal fastsættes. Takstpolitikken tager også højde for de nye ordninger, der indføres i maj 2023.
I henhold til ejerstrategien skal takstpolitikken kendetegnes ved åbenhed, gennemsigtighed og ansvarlighed i opkrævningen hos kunderne for de ydelser, der leveres fra Favrskov Affald A/S.
I forbindelse med den nye politik, er følgende vedtaget:
Direkte genbrug
Der er mulighed for at hente eller aflevere effekter på genbrugspladsen i Hammel og Hadsten. Der er udført stikprøver i vores to områder for GI’ og TA’ på pladserne for at opgøre de mængder, der går ud til kunderne til direkte genbrug. Der har tidligere været mulighed for, at borgerne selv kunne veje effekter, de tog med fra GI’ og TA’ i Hammel. Det har dog været lidt usikkert, idet kun ca. halvdelen udvejer og der ofte har været problemer med vægten – herunder betjening af vægten. Derfor er der lavet en opgørelse ud fra stikprøver. Opgørelsen viser, at borgerne på årsbasis henter ca. 177 tons genbrugsguld fra vores genbrugsområder om året. Dertil kommer mængder, der afhentes af foreninger, som vi endnu ikke har målt på. Foreninger afhenter i Hadsten, Hammel og Hinnerup.
De nye samarbejdspartnere til indsamlingsordningerne - 10 fraktioner
I 2022 blev der arbejdet med at finde de nye samarbejdspartnere til indsamlingen af de 10 nye affaldsfraktioner. Det betyder, at der er indgået aftaler med modtagere af det indsamlede affald, vognmænd samt beholder leverandører til den nye ordning.
De nye modtagere af det indsamlede affald er følgende:
Husstandsindsamlingen:
Beholdere:
Øvrige udbud/tilbudsindhentning:
Udbud af skabe til farligt affald hos boligforeninger og lignende er i udbud lige nu. Udrulning af indsamling hos større fælles bebyggelser sker tidligst i efteråret 2023.
Ubemandet åbningstid på Hammel genbrugsplads
Prøveperioden på ubemandet åbningstid på Hammel genbrugsplads har nu kørt siden den 1. september 2021. Der er pr. 1. februar 2023 2559 private brugere og 88 virksomheder, der har tilmeldt sig ordningen. Nummerpladescanner og videoovervågningen er løbende blevet opdateret og justeret og fungerer nu på et tilfredsstillende niveau. Det er minimalt med store fejlsorteringer og manglende overholdelse af retningslinjerne.
I dag er det muligt at køre med ind på pladsen, hvis den bagvedkørende bil kører tæt på den forankørende bil. Derfor ændres indkørslen til pladsen, så vejbanen reduceres til 3 m, det vil bevirke, at hastigheden på bommen kan sættes op. Den øget åbne og lukketid på bommen vil mindske chancen for, at der kommer uregistrerede biler ind på pladsen. Arbejdet afsluttes i 1. kvartal 2023.
Åbningstiden på Hammel genbrugsplads udvides i den selvbetjente åbningstid, således at borgerne fra den 25. marts 2023 kan benytte Hammel genbrugsplads fra 7-20 alle ugens dage. De ændrede åbningstider vil blive indført på de øvrige pladser i takt med at disse moderniseres.
Kundeundersøgelse
Favrskov Forsyning fik i efteråret 2022 gennemført en kundeundersøgelse, hvor 4.000 tilfældigt udvalgte kunder blev inviteret til at deltage i undersøgelsen. Undersøgelsen blev udført online via forsyningens registrerede mobilnumre, og 1.119 besvarede spørgeskemaet. Det er en svarprocent på 28.
Kundeundersøgelsen er udført af firmaet Interresearch, som har en benchmarking ud i branchen med 22 deltagende forsyninger, hvilket betyder, at vi har mulighed for at holde resultaterne op mod et gennemsnit for branchen. Derfor er spørgerammen valgt ud fra de spørgsmål, der anvendes indenfor den ramme, der benchmarkes på. Der er udvalgt et par ekstra kategorier – blandt andet indenfor miljø og klima(bæredygtighed), selvbetjening og priser. På de tre områder, er det derfor ikke muligt at benchmarke.
Kundetilfredsheden måles på en 7-scala, og generelt ligger Favrskov fint i forhold til benchmarking på tilfredshed indenfor de målte temaer. Overordnet er kundernes tilfredshed 5,9 - hvilket også svarer til branchens gennemsnit.
Temaer der spørges ind til er:
Spildevand, tømning af septiktank, dagrenovation/afhentning af affald, genbrugspladsen, kontakt til forsyningen, service og support, gravearbejde, information, hjemmeside, selvbetjening, SMS-beskeder, Facebook, priser.
Favrskov Forsyning benytter kundeundersøgelsens resultater til at fastholde og udvikle os på områder, hvor der kan forbedres på de ydelser og service, vi leverer.
Her er kunderne mest tilfredse:
Her er kunderne mest utilfredse:
Der er ikke mulighed for at benchmarke mod branchen vedrørende priser, men kunderne scorer generelt priserne med en samlet tilfredshed på 5. Spørgsmålet omkring rimelige priser scorer 4,7.
Undersøgelsen giver også et indblik i, hvor godt kunderne kender Favrskov Forsyning og vores områder og services. I besvarelserne er der 25 %, der tror, vi leverer vandforsyning og gadebelysning, og 15 % mener, vi leverer fjernvarme.
Særlige fokusområder indenfor affald:
Dagrenovation/afhentning af affald
Favrskov Affald scorer 5,7 og benchmark for branchen er 5,6
Genbrugspladsen
Favrskov affald scorer 5,9 og benchmark for branchen er 6,0
Der spørges desuden ind til information, service og support, kontakt, SMS, hjemmeside og priser. Her scorer Favrskov tæt omkring branchens benchmark. I vores undersøgelse, er der desuden undersøgt tilfredshed med priser og selvbetjening, som ligger udenfor branchens benchmark. Selvbetjening scorer 5,8 og priser 5,0.
Udsortering af nye fraktioner
I 2022 har vi arbejdet med indsamling af EPS (flamingo) og paller.
EPS-indsamlingen og neddeling er blevet testet på genbrugspladsen i Hammel i løbet af 2022.
Fra den 1. oktober begyndte indsamlingen af EPS på genbrugspladserne i Hadsten og Hinnerup, hvor vi fragter EPS til Hammel for neddeling. Vi har testet med indsamling af hvid og farvet EPS i samme container for efterfølgende at sortere det før neddeling. Farvet EPS skal sorteres som rest efter sortering, da mængden er for lille til afsætning, da afsætningsleddet vil have farve rene produkter. Derfor indsamler vi fremadrettet kun hvid og ren EPS på pladserne til presning. EPS-indsamling og neddeling er nu et fuldskala pilotforsøg, hvor der specielt arbejdes med arbejdsgangene omkring selve presningen af EPS. Der er ikke solgt EPS endnu, men det opmagasineres på genbrugspladsen i Hammel.
Moms på dagrenovation
Landsskatteretten slog i efteråret 2020 fast, at kommuner og kommunalt ejede forsyningsselskaber ikke skal lægge moms på regningen for afhentning af affald. Favrskov Affald har afventet et officielt styresignal fra Skattestyrelsen om, hvad Landsskatterettens afgørelse reelt ville komme til at betyde for Favrskov Affalds kunder. Der er imidlertid indgået en politisk aftale om selskabsgørelse af de kommunale affaldsselskaber, som gør problematikken om den forskellige håndtering af moms i kommuner og selskaber uaktuel. Landsskatterettens dom får dermed ingen økonomiske konsekvenser for Favrskov Affald.
Nyt koncept til skoler og institutioner
I Favrskov Forsyning er det vores ambition, at vi frem mod 2024 vil uddanne og inspirere 5.000 børn og unge fra skoler og institutioner med viden om, hvordan vi passer på miljøet og genbruger mest muligt, så vi kan ændre kommende generationers vaner. Derfor har vi i 2022 udviklet to nye koncepter; affaldsklubben og Rappeskralde.
Affaldsklubben - Elever 3.-5. klasse
I samarbejde med skoleområdet i Favrskov Kommune har vi udviklet Affaldsklubben. Affaldsklubben er en digital undervisningsplatform til lærere og elever i 3.– 5. klasse, der blandt andet sætter fokus på affaldets værdi, principperne i affaldshierarkiet, vigtigheden i affaldssortering, genanvendelse og affaldsforebyggelse. Materialet er en blanding af faglig formidling og viden om affald og genbrug samt forslag til aktiviteter og opgaver for klassen. Der tages udgangspunkt i de samme 10 affaldstyper, som eleverne skal sortere hjemme hos dem selv samt på skolen, når den nye sortering træder i kraft i Favrskov i maj 2023.
Affaldsklubben er klar til brug i februar/marts 2023 og kan benyttes på skolerne fra april. Dette flugter med udrulning og start på ny affaldssortering i Favrskov. Affaldsklubben rundes af med et besøg på den lokale genbrugsplads. Affaldsklubben er også til rådighed for friskolerne.
Rappeskralde i børnehaver
Til Favrskov Kommunes 29 daginstitutioner planlægger vi et koncept, hvor den enkelte institution kan booke os til at komme på besøg. Her vil vi læse højt i den farverige billedbog ’Rappeskralde-bogen’ af Lotte Salling, hvor anden Rappeskralde og Freja på 5 år møder hinanden, en dag børnehaven er på udflugt. Med remser, samtaler og konkrete eksempler, inddrager bogen børnene i at blive klogere på affaldssortering, genbrug, affaldsforebyggelse og god affalds-adfærd i naturen.
I forbindelse med besøget vil vi udlevere 1-4 eksemplarer af ’Rappeskralde-bogen’, så pædagoger og børn kan læse bogen igen. Besøget rundes af med en rundvisning på den lokale genbrugsplads.
Forventet udvikling i 2023
Husstandsindsamling, 10 fraktioner
Indsamlingen af de 10 nye fraktioner starter den 1. maj 2023 hos borgerne i Favrskov. For kunderne betyder det:
Husstande – parcelhuse og lignende
Fælles løsninger
Kommunikationsmateriale – foldere.
Økonomi og takster for 2023
Favrskov Affald forventer et resultat for 2023 på 0 kr. Det budgetterede resultat betyder en forventet akkumuleret overdækning ultimo 2023 på forventet 8-10 mio. kr.
Alle ordninger er omfattet af ”hvile i sig selv” princippet. Der er for 2023 fastsat takster for indsamling af rest/madaffald, genbrugsbeholdere og brug af genbrugspladser i kommunen.
Taksterne for 2023 er fastsat med udgangspunkt i, at de 10 fraktioner indføres pr. 1. maj2023, og en deraf ændring af indsamlingsordningerne.
Den samlede omkostning for en husstand bliver i 2023 på 3.988 kr. og består af sammensatte takster for de 4 første måneder af året på den eksisterende ordning, og for de sidste 8 måneder på den nye ordning. Til sammenligning betalte en almindelig husstand i 2022, 3.578 kr. Meromkostningen for indførsel af de nye ordninger i forhold til 2022 er forventelig på 575-650 kr., som først slår endelig igennem i 2024.
Taksten for brug af genbrugspladsen er uændret fra 2022 til 2023 og er på 1.615 kr.
Taksterne for virksomhedernes adgang til genbrugspladserne reguleres, så en håndværkervirksomhed i 2023 skal betale 10.000 kr. for et årsabonnement til første bil. Årsabonnementet for øvrige virksomheder sættes op til 4.000 kr. for første bil.
Favrskov Affald har et samarbejde med Randers -og Mariagerfjord kommune om adgang til genbrugspladserne for Erhverv. Det er en ordning, som giver erhverv med årsabonnement adgang til at benytte både genbrugspladser i Randers, Mariagerfjord og Favrskov på tværs af kommunegrænserne. Har en virksomhed betalt for et års abonnement i Favrskov, må man også aflevere sit affald i Randers og Mariagerfjord uden ekstra betaling.
Udover samarbejdet med Randers -og Mariagerfjord kommune er der også en sms-ordning i samarbejde med affaldsselskaber i Business Region Aarhus (BRA), hvor erhvervsdrivende i hele BRA kan købe sig adgang til et besøg på genbrugspladser i Favrskov Kommune. SMS-ordningen er uændret og koster fortsat 250 kr. pr. besøg i 2023.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S – Generalforsamling, 3. maj 2023:
Fraværende: Claus Halvorsen
Godkendt.
.
Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S den 3. maj 2023
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
Generalforsamlingen skal behandle årsrapport for 2022, som bliver fremlagt af selskabets revisor på generalforsamlingen.
Årsregnskabet er revideret og godkendt af revisionsfirmaet
Ernst & Young. Revisors konklusion er følgende:
”Vi har revideret årsregnskabet for Favrskov Affald A/S for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2022, der omfatter resultatopgørelse, balance, egenkapitalopgørelse og noter, herunder anvendt regnskabspraksis. Årsregnskabet udarbejdes efter årsregnskabsloven.
Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2022 samt af resultatet af selskabets aktiviteter for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2022 i overensstemmelse med årsregnskabsloven.”
Revisionen har ingen bemærkninger til regnskabet.
Årsrapport fremgår af bilag.
Favrskov Affald skal følge et ”hvile i sig selv”-princip, der betyder, at indtægter og omkostninger skal balancere. Derfor viser årets resultat 0 kr.
I nettoomsætningen er der indregnet årets over-/underdækning overfor forbrugerne. I 2022 er resultatet en overdækning på 5,1 mio. kr.
Favrskov Affald har ultimo 2022 en samlet overdækning på samtlige ordninger på 7,1 mio. kr., som således er forøget med 5,1 mio. kr. i forhold til 2021. Det er primært indtjeningen på salg af genanvendelige materialer, der er væsentlig højere end budget 2022. Herudover er planen for modernisering af genbrugspladserne udskudt, hvilket skaber en midlertidig større overdækning på genbrugspladserne, som skal anvendes til den kommende modernisering af genbrugspladserne.
Resultatet på de enkelte takstordninger fremgår nedenfor.
Årets omsætning i 2022 justeret for årets over-/underdækninger er 68,2 mio. kr., mod 61,8 mio. kr. i 2021. Den budgetterede omsætning for 2022 var på 65,0 mio. kr.
Afvigelsen på 3,6 mio. kr. skyldes primært en øget indtjening på salg af genanvendelige materialer på 2,3 mio. kr., hvilket primært kan henføres til markante stigninger i prisen for salg af metal/skrot samt papir og pap hvor prisen for 2022 for disse fraktioner er henholdsvist 125 % og 64 % over de budgetterede priser.
Samlet set er omsætningen fra affaldsgebyrer 0,8 mio. kr. over budgettet. Lejeindtægter på 0,4 mio. kr. er indregnet under andre driftsindtægter.
Produktionsomkostningerne er steget med 5,6 mio. kr. fra 50,9 mio. kr. i 2021 til 56,5 mio. kr. i 2022. Produktionsomkostningerne for 2022 er i alt væsentlighed i overensstemmelse med budget 2022, da stigningen var kendt på budgetteringstidspunktet.
Stigningen i forhold til 2021 på de 5,6 mio. kr. skyldes flere forhold.
Afskrivningerne stiger med ca. 2 mio. kr., som følge af moderniseringen af Hammel genbrugsplads. Herudover stiger driftsomkostningerne på dagrenovationsområdet med 1,8 mio. kr., som følge af en stigning i den udbudte kontrakt, hvor det primært er stigningen i brændstofpriserne i 2022, der påvirkede omkostningerne. Denne del ses også ved genbrugsbeholderen, hvor omkostningerne stiger med 0,8 mio. kr. De større mængder på genbrugspladserne betyder en stigning i kørselsomkostningerne på 0,5 mio. kr. Herudover stiger personaleomkostningerne med samlet 0,6 mio. kr.
Administrationsomkostninger udgør 5,7 mio. kr. og er 1 mio. kr. lavere end budgetteret, men 1,3 mio. kr. højere end 2021.
Stigninger i de administrative omkostninger på ca. 1,3 mio. kr., vedrører stigning i omkostninger til implementering af de 10 fraktioner, IT drift og personaleomkostninger (herunder barsler), samt at kursusomkostninger og øvrige personaleomkostninger er kommet til igen efter et par år med nedlukninger.
Favrskov Affald har i 2021 investeret 2,0 mio.kr, som primært vedrører mindre indkøb af udstyr og vedligeholdelse af driftsmateriel.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S – Generalforsamling, 3. maj 2023:
Fraværende: Claus Halvorsen
Godkendt.
Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S den 3. maj 2023
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
I forhold til generalforsamlingens dagsordenspunkt om anvendelse af overskud eller dækning af tab kan oplyses, at årets resultat er på 0 kr. for 2022. Selskabets egenkapital er således uændret i forhold til 2020 og udgør pr. 31. december 2021 0,5 mio. kr.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S – Generalforsamling, 3. maj 2023:
Fraværende: Claus Halvorsen
Godkendt.
.
Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S den 3. maj 2023
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
Generalforsamlingen skal godkende valg af revisor for Favrskov Affald i 2023.
Aftale med Ernst & Young er vedhæftet som bilag.
Favrskov Forsyning koncernen havde udbudt revisionsaftalen i slutningen af 2020, hvor udbuddet blev vundet af Ernst & Young.
Udbuddet omfatter revision for regnskabsårene 2020 og 2021 med mulighed for forlængelse for regnskabsårene 2022 og 2023. Udbuddet indeholder følgende delopgaver:
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S – Generalforsamling, 3. maj 2023:
Fraværende: Claus Halvorsen
Godkendt.
Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S den 3. maj 2023
Lovgrundlag: Selvskabets vedtægter
I henhold til selskabets vedtægter skal generalforsamlingen indeholde et dagsordenspunkt; eventuelt.
Selskabets vedtægter foreskriver, at aktionærer kan indgive forslag til behandling på generalforsamlingen i tids nok til, at de kan optages på dagsordenen.
Der er foruden de i dagsordenen omfattede punkter ikke blevet indgivet yderligere punkter til behandling.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S – Generalforsamling, 3. maj 2023:
Fraværende: Claus Halvorsen
Ingen punkter.
.