Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald den 29. april 2024
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
Den 29. april 2024 afholdes ordinær generalforsamling i Favrskov Affald A/S med følgende dagsorden:
Favrskov Affald A/S er 100 % ejet af Favrskov Forsyning A/S og derfor afholdes generalforsamlingen med deltagelse af bestyrelsen for Favrskov Forsyning A/S, bestyrelsen for Favrskov Affald A/S, direktør for selskaberne samt den øvrige ledelse.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S - Generalforsamling, 29. april 2024:
Fraværende: Søren Frandsen
Niels Christian Selchau-Mark blev valgt, da Søren Frandsen var syg. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen var lovlig indkaldt i henhold til vedtægterne.
.
Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S den 29. april 2024
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
Favrskov Affald indsamler 10 affaldsfraktioner hos ca. 20.900 husstande. Herudover driver Favrskov Affald de fire genbrugspladser i Hadsten, Hinnerup, Hammel og Hvorslev med adgang for såvel private som erhverv. I 2023 besøgte 362.449 kunder vores fire genbrugspladser, hvilket er et fald fra 2022 på ca. 2,5 %.
Kunderne afleverede i 2023 i alt 30.007 tons på genbrugspladserne, hvilket er et fald fra 2022 på ca. 8,2 %. Af de 30.007 tons blev de 25.789 tons afsat til genanvendelse. Dette giver en genanvendelsesprocent i 2023 på ca. 86 % for genbrugspladserne. Dette betyder status quo i forhold til 2022, hvor genanvendelsen for genbrugspladserne ligeledes var på ca. 86 %.
Det skal bemærkes, at mængderne af genanvendeligt affald er baseret på de mængder, som afsættes fra Favrskov Affald til første afsætningsled. Der er ikke korrigeret for evt. tab senere i processen med oparbejdning til genanvendelse.
Hos kunderne afhentede Favrskov Affald 11.472 ton affald i 2023 mod 11.652 ton affald i 2022. Det er et fald på ca. 1,5 %. En gennemsnitlig husstand fik afhentet 551 kg affald i 2023 mod 565 kg i 2022. Efter implementering af den nye indsamlingsordning den 1. maj 2023, er mængderne af forbrændingsegnet affald ved den enkelte husstand faldet med ca. 30 %.
Samlet set svarer de indsamlede og afleverede affaldsmængder fra husstande samt genbrugspladser til, at hver indbygger i Favrskov Kommune afleverede ca. 848 kg. affald i 2023 mod ca. 909 kg. i 2022.
Herudover hentende kunderne ca. 207 ton til direkte genbrug fra vores GI’ og TA’-områder i Hadsten og Hammel. Desuden afhenter frivillige foreninger genbrugseffekter fra vores genbrugspladser i Hadsten, Hammel og Hinnerup. Disse mængder er der endnu ikke foretaget målinger af. Som et forsøg indsamlede og recirkulerede vi i 2023 24 tons paller til direkte genbrug på vores genbrugspladser. Indsamlingen omfatter både engangs- og europaller.
Udvikling i aktiviteter for 2023
Husstandsindsamling af de 10 fraktioner
Den 1. maj 2023 startede den nye indsamling af 10 fraktioner i Favrskov Kommune. Indsamlingen overgik samtidig til ny entreprenør – City Container, som vandt udbuddet på opgaven. I månederne op til den 1. maj, blev der udbragt 54.000 affaldsbeholdere samt 17.000 røde kasser og informationsmateriale ud til borgerne i Favrskov Kommune.
Den tidligere genbrugsbeholder er blevet genbrugt i den nye ordning, fordi det har en stor miljømæssig effekt. Beholderne er i så god stand, at de sagtens kan anvendes i flere år, og derfor er der genanvendt ca. 12.000 affaldsbeholdere, som bruges til pap/papir/tekstilaffald i den nye ordning.
Implementering af de 10 nye fraktioner har været en omfattende opgave logistisk og kommunikativt. I forbindelse med opstart af indsamlingen blev der udleveret en startpakke til kunderne som omfattede:
Favrskov Forsyning har deltaget på messer, markeder og rundt i byer i kommunen for at fortælle om den nye sortering. Det har været dejligt med stort fremmøde, og det har givet en god mulighed for at formidle viden til kunderne – og ikke mindst har det givet Favrskov Forsyning en viden om, hvor der opstår udfordringer og hvilke spørgsmål kunderne mangler mere information om.
I maj 2023 blev der lanceret en app: AffaldFavrskov. Den giver mulighed for at se tømmedage, få påmindelser og melde manglende tømninger ind. Den blev taget rigtig godt imod, og er nu hentet af knap 13.500 kunder.
Hjemmesiden og Facebook har – sammen med den nye app - været flittigt anvendt til at sikre en god viden om sortering, anvendelse af den røde kasse og til driftsinformation.
Det indsamlede affald bliver behandlet af følgende modtagere:
Tilsyn med modtagerne sker i FARR-samarbejdet (Kredsløb, Reno Djurs, Renosyd og Favrskov). Her er løbende dialog med modtagerne og der udføres tilsyn med aftagere og deres afsætning.
I efteråret 2023 er der fundet en leverandør af skabe til farligt affald ved fælles løsninger. Denne løsning bliver implementeret ved fælles bebyggelser i løbet af foråret 2024.
Hammel Fjernvarme, som vandt forbrændingsudbuddet, skulle også etablere et modtageanlæg til madaffald. Anlægget blev åbnet den 1. maj 2023, hvor det modtog de første læs madaffald fra den nye husstandsindsamling.
Fra 1. maj til 31. december 2023 er der indsamlet følgende mængder affald fordelt på typer
Affaldstype | Mængde i ton |
---|---|
Restaffald | 2.941 |
Madaffald | 1.986 |
Glas/metal | 786 |
Plat og fødevarekartoner | 566 |
Pap, papir | 985 |
Tekstiler | 51 |
Farligt affald | 21 |
Indsamling af farligt affald er udfordret af, at der kun kan være 12 kasser pr. bil. Derfor har mange oplevet, at deres kasse ikke tages med, når de ønsker den tømt. Samtidig har flere stillet en kasse frem med meget lidt indhold. Derfor har der været kampagner med det formål at informere om, at kassen skal være fyldt, inden den stilles frem.
Når der iværksættes tømning af skabe hos boligforeninger og fællesløsninger, vil nogle fællesløsninger kunne flyttes til denne indsamling, og dermed give bedre plads på bilerne til almindelige husstande.
Ny forsøgsordning med afhentning af tagplader
Ny forsøgsordning afprøves. 1. august 2023 opstartede en ny forsøgsordning med afhentning af tagplader med og uden asbest. Den nye ordning betyder, at borgere i Favrskov Kommune fremover kan bestille afhentning af tagplader ved egen bopæl og kun aflevere tre tagplader pr. dag på genbrugspladsen.
Baggrunden for at starte den nye forsøgsordning op, skyldes arbejdsmiljømæssige hensyn for genbrugsvejlederne og kunderne der besøger genbrugspladserne. Mange tagplader indeholder asbest, hvilket er yderst sundhedsskadeligt.
Pr. 31/12 er der indsamlet 172 tons via henteordningen og 478 tons på genbrugspladserne mod 1.007 tons på genbrugspladserne i 2022. Den nye ordning har gavnet arbejdsmiljøet på genbrugspladserne og er generelt blevet positivt modtaget hos borgerne. Ordningen evalueres i 2024, hvor det skal besluttes, hvordan fraktionen fremadrettet skal håndteres.
Forventet udvikling i 2024
Budget og takster for 2024
Favrskov Affald forventer et resultat for 2024 på 0,9 mio. kr. Det budgetterede resultat betyder en forventet akkumuleret overdækning ultimo 2024 på forventet 9,9 mio. kr.
Alle ordninger er omfattet af ”hvile i sig selv”-princippet. Der er for 2024 fastsat takster for indsamling af rest/madaffald, genbrugsbeholdere og brug af genbrugspladser i Favrskov Kommune.
Taksterne for 2024 er fastsat med udgangspunkt i de kendte og tømnings- og behandlingsomkostninger for 2024.
Den samlede omkostning for en husstand bliver i 2024 på 4.212 kr. og består af taksterne for genbrugspladser, genbrugsbeholdere og beholder til rest- og madaffald. Til sammenligning betalte en almindelig husstand i 2023 3.988 kr. Meromkostningen for indførsel af de nye ordninger i forhold til 2022 er på 634 kr. for en almindelig husstand. Favrskov Forsyning har tidligere udmeldt en forventet meromkostning i niveauet 575-650 kr.
Taksten for brug af genbrugspladsen er uændret fra 2022 til 2023 og er på 1.615 kr.
Taksterne for virksomhedernes adgang til genbrugspladserne reguleres, så en håndværkervirksomhed i 2024 skal betale 10.750 kr. for et årsabonnement til første bil. Årsabonnementet for øvrige virksomheder sættes op til 4.250 kr. for første bil.
Favrskov Affald har et samarbejde med Randers Kommune og Mariagerfjord Kommune om adgang til genbrugspladserne for erhverv. Det er en ordning, som giver erhverv med årsabonnement adgang til at benytte både genbrugspladser i Randers, Mariagerfjord og Favrskov på tværs af kommunegrænserne. Har en virksomhed betalt for et års abonnement i Favrskov, må man også aflevere sit affald i Randers og Mariagerfjord uden ekstra betaling.
Desuden er der etableret en sms-ordning i samarbejde med Randers Kommune, hvor erhvervsdrivende fra de to områder kan købe sig adgang til et besøg på genbrugspladser i Favrskov Kommune. SMS-ordningen er er reguleret til at koste 275 kr. pr. besøg i 2024.
Renovering af genbrugspladsen i Hvorslev
Favrskov Byråd besluttede den 29. november 2022, at den fremtidige struktur for genbrugspladser i Favrskov Kommune skal baseres på 3 genbrugspladser. De 3 genbrugspladser i Favrskov Kommune vil derfor være: 1 fælles i øst mellem Hadsten og Hinnerup, 1 i sydvest ved Hammel, og 1 i nordvest ved Hvorslev.
Hvorslev Genbrugsplads er den mindste plads i Favrskov Kommune med ca. 35-40.000 besøgende om året. Besøgstallet har været faldende de sidste par år, men mængderne er ikke faldende.
Genbrugspladsen i Hvorslev er etableret omkring 1990. Det er over 30 år siden, og der er efterfølgende kommet skærpede krav til indretning af genbrugspladser. Det betyder, at der er krav til genbrugspladsen, som skal forbedres, for at den miljømæssige godkendelse kan opretholdes.
Byrådet valgte i februar 2024, at renoveringen af Hvorslev genbrugsplads skal ske, så den omfatter en miljøopdatering. Miljøopdateringen betyder, at genbrugspladsen fastholdes på den nuværende størrelse, men moderniseres så den overholder de miljømæssige krav til genbrugspladsens indretning.
Genbrugspladsen vil få følgende forhold:
I 2024 skal renoveringen udbydes til entreprenør og arbejdet forventes udført i foråret 2024. Pladsen lukkes ca. 3-4 måneder, mens den ombygges.
Ny genbrugsplads mellem Hadsten og Hinnerup
I foråret 2024 skal der udarbejdes et forslag til Byrådets behandling vedrørende endelig placering af en ny fælles genbrugsplads mellem Hadsten og Hinnerup inklusive de økonomiske konsekvenser af den foreslåede placering. Dette arbejde indebærer, at der i 2024 skal udarbejdes en lokalplan samt miljøundersøgelse i forhold til grundvand, støj, spildevand og lys. Dette sker i tæt samarbejde med Favrskov Kommunes plan-, byg- og miljøafdeling.
Der har været afholdt et udbud på bygherrerådgivning. Her blev det rådgivende ingeniørfirma Artelia valgt til opgaven.
Favrskov Affald deltager i et stort EU finansieret projekt
Favrskov Affald er en del af et EU finansieret LIFE-projekt, ”Circular Economy Beyond Waste”, hvor 33 danske kommuner, regioner, virksomheder, styrelser og affaldsselskaber samarbejder om en fælles mission: ”Skab nye, cirkulære løsninger og en fremtid uden affald”.
Projektet understøtter implementeringen af den danske affaldsplan, og viser nye veje for cirkulær økonomi.
Gennem 26 delprojekter vil projektet udforske og demonstrere, hvordan vi kan forebygge affald og finde løsninger for øget genbrug og genanvendelse, så man i samarbejde sikrer, at langt flere produkter og materialer bevares i kredsløb.
Favrskov Affald deltager med følgende i projektet:
GI’ og TA’ - mindre affald og mere genbrug
Målet for GI’ og TA’ er, at hver borger i 2027 afhenter 25 kg. direkte genbrug. Et meget ambitiøst mål, sammenlignet med et tal fra stikprøver på direkte genbrug i 2022 på ca. 3,5 kg. pr. borger.
GI’ og TA’ er finansieret gennem et stort EU LIFE projekt ”Circular Economy Beyond Waste”, og i 2024 vil størstedelen af LIFE-projektets aktiviteter vedrørende genbrug udføres. Det betyder, at GI’ og TA’ i Hammel skal gentænkes og løftes, samtidig med at genbrugsvejlederne kompetenceudvikles til at varetage denne nye opgave. Hertil vil der ske en ansættelse af fleksjobbere. Borgere og erhvervskunder vil blive inddraget i udviklingen af fremtidens GI’ og TA’.
Følgende aktiviteter udføres i 2024 i regi af LIFE-projektet:
I 2025-27 fortsætter LIFE-projektet, med indsatser omkring reparation og forebyggelse, med indretningen af reparationsværksted på den nye genbrugsplads mellem Hadsten og Hinnerup.
Reducer e-affald og skab mere viden og formidling om levetidsforlængelser af elektronik
Favrskov Affald, Aalborg Kommune og Region Midtjylland arbejder sammen i et af de 26 delprojekter om fremtidige forretningsmodeller for at forlænge levetiden på WEEE – med specifikt fokus på de hårde hvidevarer. Målet med projektet er at medvirke til at øge levetidsforlængelse af hårde hvidevarer og elektronik gennem affaldsforebyggelse, reparation og med fokus på forberedelse til genbrug.
Projektet er klar til 2024 og de kommende år, hvor der blandt andet skal arbejdes med:
Favrskov Affald deltager i projektet, da målet er at finde løsninger, så hårde hvidevarer og elektronik i langt højere grad end i dag levetidsforlænges, genbruges og genanvendes. Favrskov Affald modtager årligt mange tons hårde hvidevarer og elektronik på genbrugspladserne, men samlet skal der findes løsninger på følgende udfordringer:
Formidling og uddannelsesforløb for skoler og institutioner
Projektet er både en del af vores strategi, og af det EU – LIFE-støttede projekt, ”Circular Economy Beyond Waste”. Der er sammen med skoleområdet i Favrskov Kommune udarbejdet et koncept for skolerne. Der er udviklet en undervisningsplatform til lærere og elever i 3.-5. klasse, ”Affaldsklubben”.
I vores Strategi 2024 er en af indsatserne: ”Vi vil uddanne børn og unge fra skoler og institutioner med viden om, hvordan vi passer på miljøet og genbruger mest muligt, så vi kan ændre kommende generationers vaner.”
Formålet med Affaldsklubben er, at elever skal blive klogere på blandt andet affaldets værdi, principperne i affaldshierarkiet, hvorfor vi skal sortere og grundtankerne bag genanvendelse, genbrug og affaldsforebyggelse. Affaldsklubben er en blanding af faglig formidling og viden om affald og genbrug, samt forslag til aktiviteter og opgaver for klassen.
Den pædagogisk konsulent i Favrskov Kommune har været med til at ”kvalitetssikre” materialet i Affaldsklubben og hjælper os med at udbrede kendskabet til Affaldsklubben blandt skoleledere og lærere i Favrskov Kommune. Affaldsklubben indeholder fem forløb med opgaver indenfor de forskellige fraktioner.
Der arbejdes i 2024 på at sikre, at vi får registreret, hvor mange skoler der deltager i forløbet.
Der er også udarbejdet et koncept til de mindre børn i institutioner, ”Rappeskralde”. Det er et materiale, som vi kan anvende, når vi besøger børnehaver. Her får børnene en fortælling om affaldssortering – og hvorfor det er vigtigt, at vi sorterer vores affald. I 2024 arbejdes der på at finde ressourcer, så vi kan komme på besøg i institutionerne.
Der laves mange rundvisninger på genbrugspladserne, som varetages af genbrugsvejlederne. I 2024 forventes det, at vi er klar med et nyt koncept til disse rundvisninger, der binder rundvisninger sammen med ”Affaldsklubben”.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S - Generalforsamling, 29. april 2024:
Fraværende: Søren Frandsen
Godkendt.
.
Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S den 29. april 2024
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
Generalforsamlingen skal behandle årsrapport for 2023, som bliver fremlagt af selskabets revisor på generalforsamlingen.
Årsregnskabet er revideret og godkendt af revisionsfirmaet Ernst & Young. Revisors konklusion er følgende:
”Vi har revideret årsregnskabet for Favrskov Affald A/S for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2023, der omfatter resultatopgørelse, balance, egenkapitalopgørelse og noter, herunder anvendt regnskabspraksis. Årsregnskabet udarbejdes efter årsregnskabsloven.
Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2023 samt af resultatet af selskabets aktiviteter for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2023 i overensstemmelse med årsregnskabsloven.”
Revisionen har ingen bemærkninger til regnskabet.
Årsrapport fremgår af bilag.
Favrskov Affald skal følge et ”hvile i sig selv”-princip, der betyder, at indtægter og omkostninger skal balancere. Derfor viser årets resultat et 0.
Udvikling i den akkumulerede over/underdækning på ordninger
I nettoomsætningen er der indregnet årets over-/underdækning overfor forbrugerne. I 2023 er resultatet en overdækning på 1,9 mio. kr. mod en overdækning på 5,1 mio. kr. i 2022.
Favrskov Affald har ultimo 2023 en samlet overdækning på samtlige ordninger på 9,0 mio. kr., som således er forøget med 1,9 mio. kr. i forhold til 2022. Resultatet på de enkelte takstordninger fremgår nedenfor.
Der var budgetteret med ca. 2 mio. kr. på rest/mad ordningen til ekstra tømninger i en eventuel overgangsordning mellem to renovatører, men skiftet mellem renovatøren blev planlagt efter ruteplaner, der ikke gav ekstra tømninger. Derfor er rest/mad kommet ud med et overskud ultimo 2023 på 2,1 mio. kr., som gør at taksten fra 2024 på rest/mad er reduceret.
Hertil har der været en meromkostning på tømninger i forhold til budget på ca. 3,4 mio. kr., der vedrører en prisregulering i henhold til kontrakt på henteordninger. Meromkostningen betyder, at ordningerne med pap/papir/tekstiler og på plast/glas/mad- og drikkekartoner ender med en underdækning for året.
Herudover er planen for modernisering af genbrugspladserne udskudt, hvilket skaber en midlertidig større overdækning på genbrugspladserne, som skal anvendes til den kommende modernisering af genbrugspladserne.
Udvikling i økonomiske forhold
Årets omsætning i 2023 justeret for årets over-/underdækninger er 72,2 mio. kr., mod 68,2 mio. kr. i 2022. Den budgetterede omsætning for 2023 var på 71,8 mio. kr. Stigningen i omsætningen i 2023 i forhold til sidste år skyldes takststigninger i henteordninger, som en konsekvens af udvidelsen til at indsamle 10 fraktioner i 3 affaldsbeholdere.
Produktionsomkostningerne er steget med 7,8 mio. kr. fra 56,4 mio. kr. i 2022 til 64,2 mio. kr. i 2023. Produktionsomkostningerne for 2023 er 0,9 mio. kr. lavere end budgetteret.
Stigningen i produktionsomkostningerne er en konsekvens af indførelsen af de ti fraktioner, hvor tømningsudgifterne er steget 6,0 mio. kr. i forhold til 2022, som følge af, at der i den nye ordning tømmes 3 beholdere, mod tidligere 2 beholdere/sæk.
Dertil har der været en meromkostning i ressourcetimer i forhold til 2022 på 1,2 mio. kr. Meromkostningen i ressourcetimer skyldes, at medarbejdere der normalt arbejder primært med spildevand, også har taget del i den store opgave med implementering af de 10 fraktioner, og hertil er der også anvendt en ekstra 0,5 årsnorm, der var indeholdt i budget 2023. Det administrative personale har også været en aktiv del i implementeringen af de 10 fraktioner, og derfor er ca. 1,4 mio. kr. ressourcetimer, der i 2023 er indregnet under produktion, men som normalt indregnes under administration.
Indførelsen af de ti fraktioner har dog også medført at behandlingsudgifterne samt indkøb af sække til dagrenovation er faldet med i alt 1,4 mio. kr. i forhold til 2022.
Administrationsomkostninger udgør 4,8 mio. kr. og er 0,9 mio. kr. lavere end sidste år, og er primært en følge af at administrative ressourcetimer i 2023 er indregnet direkte i produktionsomkostningerne.
Favrskov Affald har i 2023 investeret 30,1 mio.kr, der primært vedrører indkøb og klargøring af beholdere.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S - Generalforsamling, 29. april 2024:
Fraværende: Søren Frandsen
Godkendt.
Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S den 29. april 2024
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
I forhold til generalforsamlingens dagsordenspunkt om anvendelse af overskud eller dækning af tab kan oplyses, at årets resultat er på 0 kr. for 2023. Selskabets egenkapital er således uændret i forhold til 2023 og udgør pr. 31. december 2023 0,5 mio. kr.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S - Generalforsamling, 29. april 2024:
Fraværende: Søren Frandsen
Godkendt.
.
Tidl. politisk behandling:
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S d. 29. april 2024
Lovgrundlag: Selskabets vedtægter
Bestyrelsen skal i denne sag behandle valg af revisor, som skal indstilles til generalforsamlingens godkendelse.
De indkomne bud er vedhæftet som bilag.
Favrskov Forsyning koncernen har udbudt revisionsydelsen gennem serviceselskabet Forsyningsservice A/S. Udbuddet er udarbejdet som en tilbudsindhentning.
Udbuddet omfatter revision for regnskabsårene 2024, 2025 og 2026 med mulighed for forlængelse for regnskabsårene 2027 og 2028, og indeholder blandt andet følgende delopgaver.
Fire revisionsselskaber blev indbudt i forbindelse med tilbudsindhentningen, men kun to valgte at afgive tilbud på ovenstående ydelser:
Tilbudsindhentningerne er alle vedlagt som bilag til sagsfremstillingen og blev vægtet i forhold til opstillede kriterier:
Ud fra kriterierne blev hver tilbudsgiver tildelt point på en skala fra 1-7 og resultat er som følger:
BDO | EY | |
---|---|---|
Underkriterium 1: Honorar |
7 | 4,08 |
Underkriterium 2: Bemanding og kompetence |
7 | 7 |
Underkriterium 3: Videndeling |
6 | 7 |
Underkriterium 4: Branchekendskab |
5 | 7 |
Total (vægtet) | 6,10 | 5,28 |
BDO er det revisionsselskab, som i forbindelse med tilbudsindhentningen fik det højeste antal point, og er det revisionsselskab, som direktionen indstiller som revisor for selskabet.
BDO adskilte sig primært fra EY på parameteren Honorar. Begge selskaber levede tilfredsstillende op til de øvrige opstillede kriterier.
BDOs honorar inkl. anslåede tilkøbsydelser og rådgivning er på i alt 350 t.kr., hvilket er ca. 20 % mindre end det andet modtagne tilbud.
BDOs samlede tilbud er på 350 t.kr. er ca. 50 t.kr. højere end de omkostninger, der er budgetlagt i de eksisterende revisionsopgaver. Dog er der flere ydelser omfattet af den nye aftale, som tidligere har været afregnet særskilt. Den nye aftale forventes derfor ikke at få økonomiske konsekvenser for koncernen.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
Favrskov Affald A/S - Generalforsamling, 29. april 2024:
Fraværende: Søren Frandsen
Godkendt.
Tidl. politisk behandling
Forventet sagsgang: Generalforsamling i Favrskov Affald A/S den 29. april 2024
Lovgrundlag: Selvskabets vedtægter
I henhold til selskabets vedtægter skal generalforsamlingen indeholde et dagsordenspunkt; eventuelt.
Selskabets vedtægter foreskriver, at aktionærer kan indgive forslag til behandling på generalforsamlingen i tids nok til, at de kan optages på dagsordenen.
Der er foruden de i dagsordenen omfattede punkter ikke blevet indgivet yderligere punkter til behandling.
Bestyrelsen for Favrskov Affald A/S indstiller til generalforsamlingen:
.
Favrskov Affald A/S – Generalforsamling, 29. april 2024:
Fraværende: Søren Frandsen
Ingen punkter.
.