13. marts 2018: Genbrugsguld og grillpølser på genbrugspladsen

Umiddelbart har genbrug og grillpølser ikke så meget til fælles. Og dog. Favrskov Forsyning byder både på en gratis grillpølse og en god snak om genbrug og sortering på genbrugspladsen den 20. - 22. marts.

I uge 11 og 12 holder Favrskov Kommune og Danmarks Naturfredningsforening klimauger. Her vil der være mulighed for at deltage i forskellige arrangementer og aktiviteter med klimaet som omdrejningspunkt.

I den anledning sætter Favrskov Forsyning fokus på sortering, genanvendelse og genbrug med et event på genbrugspladserne, hvor de besøgende både kan lære om genbrug og affaldssortering, gøre en god genbrugshandel og få stillet sulten med en ristet grillpølse.

- Vi vil selvfølgelig gerne bakke op om klimaugerne, hvor affaldssortering og genbrug er meget relevante emner. Og vi vil altid gerne i dialog med vores kunder, så vi kan blive klogere på deres udfordringer med affald. Derfor står vi klar på genbrugspladserne med gode råd til affaldssortering, siger Lone Bejder, udviklingschef i Favrskov Forsyning.

Der vil ligeledes være mulighed for at komme med på en lærerig rundvisning på genbrugspladsen, hvor man kan få svar på sine sorteringsspørgsmål, blive klogere på, hvad der sker med afffaldet, når det forlader genbrugspladsen, samt få et godt indblik i, hvordan en genbrugsplads fungerer.

Køb ”genbrugsguld”
På genbrugspladserne i Hadsten, Hammel og Hinnerup er der en container til genbrugsting. Her kan brugerne på pladsen aflevere ting som de ikke selv har brug for mere, men som stadig kan bruges af andre. ”Genbrugsguldet” bliver hentet af frivillige organisationer og sportsforeninger, der sælger tingene videre til fordel for gode formål.

Ved vores arrangementer i klimaugerne vil nogle af de frivillige organisationer stille en stand op på genbrugspladserne, hvor de besøgende kan gøre en god handel.

- Direkte genbrug, hvor ting genbruges direkte som de er, er meget aktuelt i forhold til at skåne klimaet og miljøet, da det ikke koster noget på CO2-regnskabet. Derfor er det helt oplagt at sætte fokus på direkte genbrug og salg af genbrugsting i klimaugerne, pointerer Lone Bejder.

Genbrugsworkshop i Hinnerup
Genbrugspladserne er ikke det eneste sted vi er til stede i klimaugerne. Vi deltager ligeledes i en genbrugsworkshop, hvor selskabet har fokus på kompostering af organisk affald.

Mød Favrskov Forsyning i klimaugerne:

Genbrugsguld og grillpølser:

  • 20. marts kl. 16-18 - Hammel genbrugsplads
  • 21. marts kl. 16-18 – Hadsten genbrugsplads
  • 22. marts kl. 16-18 – Hinnerup genbrugsplads

Genbrugsworkshop:

  • 24. marts – Hinnerup Kulturhus