Asbest

Asbestaffald kan du aflevere på Hinnerup Genbrugsstation.

Hele, uskadte asbestplader lægger du forsigtigt i containeren til ikke-støvende asbest. Alt andet asbest skal du pakke i 2 lag plast eller i en bigbag og lægge i containeren til støvende asbest. Skriv tydeligt ”Asbest” på pakken.

Husk, at du kun må komme med en bil på max. 3500 kg og en tilhørende trailer på genbrugspladsen.

Køb bigbags på Hinnerup genbrugsplads
Du kan købe bigbags på Hinnerup genbrugsplads til knækkede asbestplader samt småstykker og smuld. Prisen for bigbags er 50 kr./stk. og du kan betale kontant.

Større mængder
Ved større mængder skal du kontakte en vognmand, der er i stand til at flytte hele plader med strop eller gaffel. Herefter skal affaldet køres til Feltengård Losseplads, hvor det kan afleveres mod betaling efter anlæggets takster.

Inden aflevering skal du sørge for at få affaldet deklareret. Det kan du gøre på www.feltengaard.dk. Her udfylder du deklarationen og indsender den til Favrskov Forsyning. Når vi har godkendt deklarationen, modtager du besked via e-mail.

Det er vigtigt, at vognmanden får den godkendte deklaration, da han ellers ikke kan komme af med affaldet.

Tagplader uden asbest
Nyere tagplader uden asbest, kan du aflevere uindpakket i lossepladscontaineren på genbrugspladsen, hvis du medbringer dokumentation for, at de ikke indeholder asbest.

Dokumentationen kan være emballage, der tydeligt angiver, hvad pladerne er lavet af eller en produktbeskrivelse fra producenten, der relaterer til et produktionsnummer på pladerne.